Effektiva luftvärmepumpar i Sollefteå

Vi installerar luftvärmepumpar i Sollefteå

Installera luftvärme i Sollefteå? – Vi installerar din luftvärmepump med snabb service & expertråd

SF Rör & Värme erbjuder försäljning av prisvärda luftvärmepumpar med professionell service & installation i Sollefteå kommun. SF Rör och värme är en certifierad installatör av luftvärmepumpar och en auktoriserad återförsäljare som kan erbjuda pumpar från många värmepumpstillverkare.

  • Många bostadsägare i Sollefteå satsar på luftvärme och installerar luftvärmepumpar. Här kan du läsa mer om luftvärme.

Få offert på installation, service, eller byte av luftvärmepump.

 

 

Installation och underhåll av Panasonic luftvärmepumpar

Vi specialiserar oss på installation, underhåll och reparation av Panasonic luftvärmepumpar. Dessutom erbjuder vi service för vissa andra varumärken. Oavsett dina behov kan vi skräddarsy en lösning för att säkerställa optimal uppvärmning i ditt hem.

Osäker på vilken luftvärmepump du ska välja?

Vi står redo att ge dig expertis och rådgivning, så tveka inte att nå ut till oss för vägledning. Att inte informera sig noggrant innan man investerar i ett värmesystem kan vara ett dyrbart misstag. Därför är det viktigt att förstå skillnaderna mellan olika typer av värmepumpar.

Att investera i en ny värmelösning är ett stort beslut. Du kanske funderar på att byta från fjärrvärme, biobränsle, elvärme eller gas. Men för många visar det sig att fördelarna med värmepumpar klart överväger, vilket gör beslutet enklare.

Service och installation av luftvärmepumpar i Sollefteå

För dem som vill ha en energieffektiv uppvärmning utan att behöva borra i marken, är en luftvärmepump ett utmärkt val. Genom att installera en luftvärmepump kan du halvera dina uppvärmningskostnader för ditt hus eller villa.

Luftvärmelösningar

SF Rör & Värme specialiserar sig på luftvärmepumpar, försäljning av värmesystem och professionell installation. Vårt kunniga team är ledande inom luftvärmesektor och är en betrodd VVS-leverantör. Lita på oss för att finna den bästa lösningen för dina uppvärmningsbehov.

Expertis inom luftvärme och luftvärmeteknik

Som en del av vår service, erbjuder vi expertis och rådgivning inom värmeteknik. Vi strävar efter att ge dig den bästa rådgivningen så att du kan göra välgrundade beslut. Vårt sortiment inkluderar luftvärmepumpar från ledande varumärken, där Panasonic bara är ett exempel. Att erbjuda bästa möjliga service till våra kunder är vår främsta prioritet.

Luftvärmepumpar Sollefteå

Varför välja SF Rör & Värme AB när du skall köpa luftvärmepump i Sollefteå?

Vår ambition sträcker sig utöver vanlig kundservice. Från första stund till det att tjänsten är levererad strävar vi efter att överträffa dina förväntningar. Medan detta kanske inte betyder mycket innan du har upplevt vår service, har vårt engagemang cementerat oss som ett av de främsta valen inom vår bransch. Mycket av vår framgång bygger på positiv feedback och rekommendationer från nöjda kunder. När du söker ett företag med enastående service kan du lita på oss. Kanske blir vårt samarbete början på en långvarig relation. Vår effektivitet är en ytterligare styrka som vi stolt kan erbjuda.

Att investera i en luftvärmepump genom oss innebär inte bara energioptimering men också en hållbar produkt med lång livslängd. Med tanke på det breda utbudet av värmepumpar på marknaden står vårt dedikerade team redo att vägleda dig genom valet. Ditt nöje och förtroende för att ha den bästa värmepumpen installerad i ditt hem är vårt ultimata mål. Ett samtal är allt som krävs för att påbörja resan med oss.

Oavsett var du befinner dig i Sollefteå med omnejd, är vi tillgängliga. Förutom Sollefteå finns vi på flera andra platser inom länet. Besök vår webbplats för mer information om vår verksamhet och våra tjänsteställen.

Vanliga frågor och svar om luftvärme

Vi har samlat frågor och svar som intresserar många gällande luftvärme.
Hittar du inte svaret på din fråga kan du ringa oss så hjälper vi dig.

Kan man flytta sin luftvärmepump?

Det är fullt möjligt att flytta sin luftvärmepump. Dock kan denna uppgift vara en ganska omfattande och teknisk uppgift att göra på egen hand. Även för praktiskt lagda personer kan det vara en utmanande uppgift, så den bästa lösningen är att låta någon som dagligen arbetar med luftvärmepumpar flytta den.

Vilka typer av luftvärmepumpar finns det?
Det finns tre typer att välja mellan: luft-vattenvärmepump, luft-luftvärmepump samt frånluftsvärmepump. Med en luft-vattenvärmepump värmer du upp hemmets vattenburna system genom att utvinna energi från utomhusluften. Luft-luftvärmepumpen passar hem som använder direktverkande el eftersom den bara värmer upp luften och inte vattnet. Frånluftsvärmepumpen utvinner energi genom hemmets frånluftventilation och producerar både värme och varmvatten.
När uppfanns luftvärmepumpen?
Luftvärmepumpen har funnits ända sedan slutet av 1940-talet då den uppfanns av den amerikanska uppfinnaren Robert C. Webber. Faktum är att idén uppstod av ett misstag när han råkade bränna sin hand efter att ha rört rören till frysens kylsystem. Detta gjorde att han fick idén om den grundläggande mekaniken för hur en luftvärmepump skulle kunna byggas.
Är luftvärme mer prisvärt än direktverkande el?
Till skillnad från direktverkande el kräver luftvärmepumpar en relativt liten mängd el för att köra och kan minska dina energikostnader mycket. Du kan spara tusentals kronor varje år och inte sällan upp till 10 000 kronor.
Kan man ha sin luftvärmepump i källaren?
Utomhusdelen måste installeras utomhus medan inomhusdelen kan installeras på de flesta platser i hemmet, allt från vinden till källaren. Det finns inget som förhindrar dig att ha din luftvärmepump i källaren.
När är det dags att byta luftvärmepump?
I likhet med andra apparater har en luftvärmepump en förväntad livslängd. Med korrekt underhåll fungerar en luftvärmepump normalt mellan 10 och 15 år. När den närmar sig slutet av sin livslängd kan du märka ett antal olika tecken på det, till exempel att den behöver ständiga reparationer och att dina energikostnader stiger. Ett annat tydligt tecken på att det är dags för utbyte är när den börjar göra oväsen genom skramlande ljud och skakningar. Detta indikerar att dess komponenter börjar brytas ner och slitas ut. Låt en tekniker undersöka din luftvärmepump för att se om problemen kan repareras eller om ett utbyte är bättre alternativ
Sänker en luftvärmepump mina uppvärmningskostnader avsevärt?
Även om varje hem och installation är unik kan du nästan alltid sänka dina uppvärmningskostnader avsevärt. Om du går över från elpanna till luftvärmepump kan du minska dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent.
Är det svårt att montera en luftvärmepump?
Om du själv ska montera en luftvärmepump för första gången kan det vara svårt. För en fackman som dagligen jobbar med luftvärmepumpar är det däremot en enkel uppgift.
SF Rör & Värme