Försäljning och installation av luftvärmepumpar

SF Rör & Värme AB är säljer, installerar, reparerar och utför service av luftvärmepumpar. Sedan en tid tillbaka har vi expanderat vår verksamhet till nya verksamhetsområden. Det är till följd av att nya kunder har efterfrågat våra tjänster här. Det har varit mestadels på rekommendation av befintliga kunder. 

För oss är det viktigt att alltid hjälpa varje kund utifrån vår yttersta förmåga och ge dig som kund en trygghet i att du alltid får ett väl utfört arbete.

Se videon om oss för att lära dig om vår verksamhet & personal.

Anlita ett proffs till din luftvärmepumpsinstallation

En luftvärmepump är enkel att installera, ekonomisk och energieffektiv. Den kan dessutom ge en kylande effekt när det blir riktigt varmt under sommarhalvåret. Den renar också inomhusluften från damm, olika partiklar samt pollen. 

Vi lägger upp våra projekt utifrån våra kunders behov, förutsättningar och önskan. Vi värdesätter bästa service, engagemang och kvalitet och lever efter dessa värden som riktlinjer för varje uppdrag.

När du kontaktar oss får du goda råd om vad som bäst passar just din fastighet eller bostad och de faktiska förutsättningarna för att få en så kostnadseffektiv och energisnål uppvärmning som möjligt.

Vi kan komma ut till er verksamhet, villa eller fritidshus och göra en komplett bedömning och lämnar offert.

Vi installerar Luftvärmepumpar

En luftvärmepump är ett flexibelt och fördelaktigt alternativ för dig som vill ha en effektiv värmelösning och samtidigt önskar att slippa, eller inte kan, borra för bergvärme eller anlägga för jordvärme. Det är inte sällan en luftvärmepump kan halvera dina uppvärmningskostnader för villan eller fritidshuset.

SF Rör & Värme utför installation, service, felsökning, reparation / lagning och försäljning av luftvärmepumpar. Vi är experter på luftvärme värmeteknik och är välrenommerad som VVS-entreprenör, oss kan du anlita för smarta lösningar på alla dina uppvärmningsbehov.

I vårt erbjudande ingår vår erfarenhet. Kontakta oss för så vägleder vi dig till att göra det bästa valet för just din situation genom vår professionella rådgivning. I vårt utbud hittar du luftvärmepumpar av marknadsledande varumärken. Till exempel Panasonic.  

Att hjälpa våra kunder på absolut bästa möjliga vis är vårt signum.

Vanliga frågor och svar om luftvärme

Det är fullt möjligt att flytta sin luftvärmepump. Dock kan denna uppgift vara en ganska omfattande och teknisk uppgift att göra på egen hand. Även för praktiskt lagda personer kan det vara en utmanande uppgift, så den bästa lösningen är att låta någon som dagligen arbetar med luftvärmepumpar flytta den.

För en jämn fördelning av värme i ditt hem bör du placera luftvärmepumpens inomhusdel i ett stort och öppet utrymme, som till exempel köket eller vardagsrummet. Dessa utrymmen är ideala eftersom du sannolikt kommer att tillbringa mycket tid där. Dessutom gör dessa stora och öppna utrymmen att värmen kan cirkulera lättare. När det gäller utomhusdelen bör du inte placera den nära ditt sovrumsfönster eller alltför tätt inpå fasaden på grund av fläktljudet.

Det finns tre typer att välja mellan: luft-vattenvärmepump, luft-luftvärmepump samt frånluftsvärmepump. Med en luft-vattenvärmepump värmer du upp hemmets vattenburna system genom att utvinna energi från utomhusluften. Luft-luftvärmepumpen passar hem som använder direktverkande el eftersom den bara värmer upp luften och inte vattnet. Frånluftsvärmepumpen utvinner energi genom hemmets frånluftventilation och producerar både värme och varmvatten.

 

Luftvärmepumpen kommer vanligtvis att gå hela tiden när det är kallt väder. Ju kallare det är desto mer kommer den att gå.

Luftvärmepumpen har funnits ända sedan slutet av 1940-talet då den uppfanns av den amerikanska uppfinnaren Robert C. Webber. Faktum är att idén uppstod av ett misstag när han råkade bränna sin hand efter att ha rört rören till frysens kylsystem. Detta gjorde att han fick idén om den grundläggande mekaniken för hur en luftvärmepump skulle kunna byggas.

 

En luftvärmepump fungerar som bäst när temperaturen är några grader över noll. Vid låga temperaturer under noll grader blir luftvärmepumpen mindre effektiv och förbrukar mer energi för att värma hemmet.

 

Till skillnad från direktverkande el kräver luftvärmepumpar en relativt liten mängd el för att köra och kan minska dina energikostnader mycket. Du kan spara tusentals kronor varje år och inte sällan upp till 10 000 kronor.

 

Det är inte omöjligt att installera en luftvärmepump själv om du är beredd på att lägga tid på noggrann planering. Dock är det en komplicerad och tidskrävande uppgift som innebär en risk att något går fel. Av denna anledning är det rekommenderat att låta en professionell installera din luftvärmepump.

 

Utomhusdelen måste installeras utomhus medan inomhusdelen kan installeras på de flesta platser i hemmet, allt från vinden till källaren. Det finns inget som förhindrar dig att ha din luftvärmepump i källaren.

 

Räkna med att det tar mellan en och fem dagar att installera en luftvärmepump beroende på hur stort ditt hem är.

 

Din luftvärmepump bör stå på ”Heat” på vintern och ”Cool” på sommaren. Undvik att använda ”Auto” eftersom detta läge kan ge dig värme en sval sommarnatt eller kyla en solig vinterdag.

 

I likhet med andra apparater har en luftvärmepump en förväntad livslängd. Med korrekt underhåll fungerar en luftvärmepump normalt mellan 10 och 15 år. När den närmar sig slutet av sin livslängd kan du märka ett antal olika tecken på det, till exempel att den behöver ständiga reparationer och att dina energikostnader stiger. Ett annat tydligt tecken på att det är dags för utbyte är när den börjar göra oväsen genom skramlande ljud och skakningar. Detta indikerar att dess komponenter börjar brytas ner och slitas ut. Låt en tekniker undersöka din luftvärmepump för att se om problemen kan repareras eller om ett utbyte är bättre alternativ

 

Även om varje hem och installation är unik kan du nästan alltid sänka dina uppvärmningskostnader avsevärt. Om du går över från elpanna till luftvärmepump kan du minska dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent.

 

Om du själv ska montera en luftvärmepump för första gången kan det vara svårt. För en fackman som dagligen jobbar med luftvärmepumpar är det däremot en enkel uppgift.

Installation av luftvärmepump
Luftvärmepump återförsäljare
Service luftvärmepump
Laga luftvärmepump
Felsökning luftvärmepump
Reparation luftvärmepump
Övriga tjänster
Luftvärmepump rådgivning