Sundsvall är en tätort i norra Sverige med mycket att erbjuda. Med sina drygt 100 000 invånare är Sundsvall Norrlands tredje största tätort och Västernorrlands läns största tätort. Ser man till arbetsmarknadsregioner är Sundsvall Norrlands mest befolkade region med sina 200 000 invånare.

När du vandrar genom Sundsvalls stadskärna möts du av en kontinental byggnadsstill med mycket stenhus och stengator som har likheter med exempelvis Wien och Berlin. Bakgrunden till alla stenhus som du stöter på är en brand som inträffade 1888 och för undvika att nya bränder inträffade byggde man över 600 stenhus.

På mittuniversitetet I Sundsvall får 13 000 studenter och ungefär 200 forskarstundenter sin utbildning. Det finns en rad kända Svenska med rötterna i Sundsvall däribland Charlotte Kalla, Helen Sjöholm och Emil Forsberg.

Det finns många sevärdheter att besöka när du utforskar Sundsvall. Norra Berget, köpcentret i Birsta City, Kulturmagasinet, Himla badet och den thailändska paviljongen är några populära besöksmål.