Luftvärmepump Härnösand

Luftvärmepumpar Härnösand

Installera luftvärme i Härnösand? – Vi installerar din luftvärmepump med snabb service & expertråd

SF Rör & Värme erbjuder försäljning av prisvärda luftvärmepumpar med professionell service & installation i Härnösands kommun. SF Rör och värme är en certifierad installatör av luftvärmepumpar och en auktoriserad återförsäljare som kan erbjuda pumpar från många värmepumpstillverkare.

  • Många bostadsägare i Härnösand satsar på luftvärme och installerar luftvärmepumpar. Här kan du läsa mer om luftvärme.

Få offert på installation, service, eller byte av luftvärmepump

 

Installation, service och reparation av Panasonic luftvärmepumpar

Vi erbjuder installation, service och reparation av Panasonic samt alla tjänster inkl. service av luftvärmepumpar från vissa andra varumärken. Vi kan hjälpa dig med individuella lösningar eller på annat sätt för att du ska få det bästa möjliga värmesystemet i din bostad.

 

Svårt att välja luftvärmepump ?

 Vi kan också erbjuda ett stort antal goda råd så tveka inte att kontakta oss för mer information. Det kan vara ett litet misstag att inte skaffa sig tillräckligt med information innan man köper ett sådant system som en består av en luftvärmepump eller andra värmepumpar.

Det kan vara bra att sätta sig in i skillnaden mellan värmepumpar av olika slag. Köp av en ny värmeanläggning ett betydelsefullt beslut. Att välja bort fjärrvärme, biobränsleanläggningar, elvärme och gas måste du kanske göra. Det brukar i slutändan inte vara en så svårt beslut för många eftersom fördelarna med värmepumpar ofta är överhängande stora.

Service och installation av luftvärmepumpar i Härnösand

En värmepump kan vara ett kostnadseffektivt och mångsidigt alternativ för alla som vill värma upp sitt hem effektivt men som inte kan eller vill borra efter värme från marken. En luftvärmepump kan minska uppvärmningskostnaderna med upp till hälften i ditt hem eller din villa.

Luftvärmesystem

SF Rör & Värme är ett företag inom luftvärmepumpar som säljer och värmepumpsystem samt installation. Vårt team är experter på luftvärmeteknik och är en respekterad VVS-entreprenör. Vi kan erbjuda smarta lösningar på alla dina värmeproblem.

Luftvärmeteknik

Vi erbjuder våra expertråd inom värmeteknik som en del av din service. Vi ger professionell vägledning och hjälper dig att fatta rätt beslut. Vårt urval omfattar luftvärmepumpar från marknadsledande företag. Panasonic är ett exempel.Vi har åtagit oss att ge våra kunder den högsta servicenivån.

 

luftvärmepump härnösand

Varför ska du köpa en luftvärmepump av SF Rör & Värme AB?

Vi har som policy att alltid hjälpa våra kunder på absolut bästa möjliga vis från första kontakt till levererad tjänst och produkt. Detta skiljer oss från andra företag. Det kanske inte säger så mycket förrän du har träffat oss men i praktiken gör de oss till en av bästa företagen att anlita. Vi är mycket där vi är idag tack vare rekommendationer från befintliga kunder. Om du letar efter ett lämpligt företag att anlita är du välkommen för ta del av vår utmärkande service, och vem vet, kanske blir det ett långt och nära samarbete. Det effektiva utförandet är också en klar nytta vi kan erbjuda dig. 

Köpet av luftvärmepumpen bidrar också till bättre energioptimering och ger en kvalitetslösning med lång livslängd. Det finns såklart olika typer av värmepumpar av välja mellan som olika företag erbjuder. Därför besvarar våra glada medarbetare på dina andra frågor ifall hela processen med att välja rätt värmepump känns svår. Att du ska bli nöjd och ha det bästa valet av värmepump i ditt hem är ett gemensamt mål som vi har med dig som kund. Ring oss med några enkla knapptryck så hjälper vi dig. 

Vi finns i hela västernorrlands län så du hittar oss också på andra orter och andra platser utanför orten härnösand. Övrig information om var vi är verksamma kan du läsa mer om här på webbplatsen.

Vanliga frågor och svar om luftvärme

Vi har samlat frågor och svar som intresserar många gällande luftvärme.
Hittar du inte svaret på din fråga kan du ringa oss så hjälper vi dig.

Kan man flytta sin luftvärmepump?

Det är fullt möjligt att flytta sin luftvärmepump. Dock kan denna uppgift vara en ganska omfattande och teknisk uppgift att göra på egen hand. Även för praktiskt lagda personer kan det vara en utmanande uppgift, så den bästa lösningen är att låta någon som dagligen arbetar med luftvärmepumpar flytta den.

Vilka typer av luftvärmepumpar finns det?

Det finns tre typer att välja mellan: luft-vattenvärmepump, luft-luftvärmepump samt frånluftsvärmepump. Med en luft-vattenvärmepump värmer du upp hemmets vattenburna system genom att utvinna energi från utomhusluften. Luft-luftvärmepumpen passar hem som använder direktverkande el eftersom den bara värmer upp luften och inte vattnet. Frånluftsvärmepumpen utvinner energi genom hemmets frånluftventilation och producerar både värme och varmvatten.

När uppfanns luftvärmepumpen?

Luftvärmepumpen har funnits ända sedan slutet av 1940-talet då den uppfanns av den amerikanska uppfinnaren Robert C. Webber. Faktum är att idén uppstod av ett misstag när han råkade bränna sin hand efter att ha rört rören till frysens kylsystem. Detta gjorde att han fick idén om den grundläggande mekaniken för hur en luftvärmepump skulle kunna byggas.

Är luftvärme mer prisvärt än direktverkande el?

Till skillnad från direktverkande el kräver luftvärmepumpar en relativt liten mängd el för att köra och kan minska dina energikostnader mycket. Du kan spara tusentals kronor varje år och inte sällan upp till 10 000 kronor.

Kan man ha sin luftvärmepump i källaren?

Utomhusdelen måste installeras utomhus medan inomhusdelen kan installeras på de flesta platser i hemmet, allt från vinden till källaren. Det finns inget som förhindrar dig att ha din luftvärmepump i källaren.

När är det dags att byta luftvärmepump?

I likhet med andra apparater har en luftvärmepump en förväntad livslängd. Med korrekt underhåll fungerar en luftvärmepump normalt mellan 10 och 15 år. När den närmar sig slutet av sin livslängd kan du märka ett antal olika tecken på det, till exempel att den behöver ständiga reparationer och att dina energikostnader stiger. Ett annat tydligt tecken på att det är dags för utbyte är när den börjar göra oväsen genom skramlande ljud och skakningar. Detta indikerar att dess komponenter börjar brytas ner och slitas ut. Låt en tekniker undersöka din luftvärmepump för att se om problemen kan repareras eller om ett utbyte är bättre alternativ

Sänker en luftvärmepump mina uppvärmningskostnader avsevärt?

Även om varje hem och installation är unik kan du nästan alltid sänka dina uppvärmningskostnader avsevärt. Om du går över från elpanna till luftvärmepump kan du minska dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent.

Är det svårt att montera en luftvärmepump?

Om du själv ska montera en luftvärmepump för första gången kan det vara svårt. För en fackman som dagligen jobbar med luftvärmepumpar är det däremot en enkel uppgift.

SF Rör & Värme