Bergvärme Sundsvall

Bergvärme installation & service i Sundvall

Vi på SF Rör & Värme AB är omtyckta som proffs inom bergvärme och vi har lång erfarenhet. Du kan vara säker på att er bostad eller fastighet är i trygga händer genom hela projektet. För oss är det viktigt att alltid hjälpa varje kund utifrån vår bästa förmåga och uppnå maximalt nöjda kunder.

Vi utför service, reparation och installationer bergvärmepumpar här Sundsvall sedan en tid tillbaka. Det började en stor efterfrågan på våra tjänster från Sundsvallsbor som hört gott om oss via rekommendation från vår befintliga kundkrets .

Se videon om oss för att lära dig om vår verksamhet & personal.

Anlita professionell installatör av bergvärme i Sundsvall

SF rör & värmes företagsbil

När du anlitar SF Rör & Värme AB till dina uppdrag inom värmeteknik och värmesystem kan du vara fullständigt säker på att du får den expertis som uppdraget kräver.

Vi kan komma ut till er verksamhet, villa eller fritidshus och göra en komplett bedömning och lämnar offert.

När du tar beslutet att installera en bergvärmepump till ditt värmesystem är det ett oftast ett långsiktigt bra val, som kostar lite mer initialt, men som gynnar både miljön och plånboken under fastighetens / bostadens livslängd.

Vår policy är att alltid hjälpa våra kunder på absolut bästa möjliga vis och det är såklart delaktigt i att många tycker om vårt jobb och rekommenderar vidare.

Kontakta SF Rör & Värme för en offert på bergvärme

Bergvärmepumpar Sundsvall

Bergvärme kräver borrning och det kräver i sin tur att du får tillstånd att borra ett hål för utvinningen av värmen ur marken. Du behöver också ett vattenburet värmesystem. Kontakta oss för offert eller om du vill ha hjälp att byta från direktverkande el eller bedöma ifall bergvärme är rätt val för dig. 

SF Rör & Värme erbjuder alla tjänster som rör bergvärme och uppvärmning av hus. Detta innefattar bland annat service, felsökning, installation, reparation / lagning och försäljning av bergvärmepumpar. I vårt utbud hittar du bergvärmepumpar av högsta kvalité från välkända varumärken som till exempel Nibe.

Vi strävar alltid efter maximalt nöjda kunder och strävar alltid efter att hjälpa dig som kund till vår högsta förmåga.

bergvärmepumpar

Vanliga frågor och svar om bergvärme

Vi har samlat frågor och svar som intresserar många gällande bergvärme.
Hittar du inte svaret på din fråga kan du ringa oss så hjälper vi dig.

Vad är bergvärme?

Bergvärme är solenergi som har lagrats i grundvattnet i berget. Det är en förnyelsebar energikälla eftersom berget ständigt värms upp. Värmen i berget tas tillvara genom en slang med vätska som förs ned i borrhålet. Vätskan cirkulerar mellan berget och bergvärmepumpen och värms upp om och om igen. Bergvärme är en förnybar energikälla som kan producera både värme och kyla. 

Kan man få bergvärme överallt?

Det går att få bergvärme överallt då det alltid finns berg under markytan. Det som kan begränsa möjligheterna till att borra för bergvärme är storleken på tomten och antalet borrhål som angränsar till din tomt. Hur djupt du behöver borra kan också variera och kan skilja sig åt mellan olika tomter. Vi diskuterar gärna fördelar / nackdelar med att borra djupare med dig ifall du kontaktar oss. Kolla även vilka regler som gäller i din kommun och vilka tillstånd som behövs.

Varför bergvärme?

Att satsa på bergvärme är en bra investering som säkrar dina uppvärmningskostnader för lång tid framöver. När borrning och installation väl är gjord är det en säker uppvärmningsform som inte kräver mycket underhåll. Fördelarna med bergvärme att det är ekonomiskt, bra för miljön / förnybart, bekvämt och flexibelt. En bergvärmepump kan också kyla ner ditt hem för att ge en skön svalka på sommaren. Det finns dessutom väldigt få nackdelar med bergvärme när det väl är installerat. 

Kan man borra bergvärme på vintern?

Det går att borra för bergvärme på vintern. Även om marken är fryst så kan det innebära fler fördelar än nackdelar vid borrningen. När marken runt borrhålet är frusen så blir det mindre skador på omkringliggande trädgård. Den extra arbetsinsatsen kan vara att området behöver skottas rent först om det ligger massa snö på platsen

Vem uppfann bergvärme?

Jacob Perkins uppfann konceptet med luftvärmepump 1834. Tekniken med att flytta värme utifrån och in förfinades av den Österrikiske ingenjören Peter Ritter von Rittinger som skapade den första luftvärmepumpen. Den som fick bergvärmen att slå igenom i Sverige var svensken Sten Engwall von Scheele. Han uppfann den så kallade avantimetoden som används för att borra värmebrunnar.

Hur fungerar bergvärme?

För att kunna använda den solenergi som finns lagrad i berget grävs ett 50-200 meter djupt hål. Med hjälp av en bergvärmepump transporteras vätska ned i en slang genom berget. Vätskan cirkulerar och värms upp av berget. Bergvärmepumpen utvinner värmen ur vätskan och sedan går den tillbaka ned i berget för att värmas upp igen. En bergvämepump används för att värma varmvatten och ger värme till hem som kommer från förnybar energi.  

Är bergvärme bra?

Bergvärme är ett bra uppvärmningsalternativ. Det är både miljövänligt och ekonomiskt och en bra investering i ditt boende. Att byta till bergvärme från till exempel direktverkande el hjäper dig att spara pengar över tid och sänker kraftigt den totala kostnaden för att värma upp ditt hus i längden. Inför en eventuell framtida försäljning är bergvärme populärt bland köparna, något som är bra att ha i åtanke när du väljer värmepump.

Är bergvärme förnybart & miljövänligt?

Bergvärme är ett miljövänligt alternativ då den insats som behöver göras i form av borrning ger utdelning under många år. Ett borrhål kan fungera upp till 50 år. Det är en förnybar källa eftersom uppvärmning av berget ständigt pågår och lämnar ett litet CO2 avtryck. Bergvärme ger vattenburen el och värme som fungerar ihop med ditt vattenburna värmesystem.

När är bergvärme lönsamt?

Bergvärme är lönsamt för större ytor eller vid höga uppvärmningskostnader. Bergvärme har lång livslängd och ett borrhål kan fungera i upp till 50 år. Du vet också vilka kostnader du kommer ha för uppvärmning och är mindre känslig för kostnadsökningar och förändringar på elmarknaden. På lång sikt kostar bergvärme mindre än andra alternativ och är därför lönsamt i längden. 

Vad kostar bergvärme per kwh?

Vilket pris det blir per kwh för bergvärme beror på flera faktorer som elpris, väder och ekonomin i världen. Men i genomsnitt kostar det bara ca en fjärdedel av priset för traditionell uppvärmning så oavsett yttre faktorer är det en låg kostnad.

Installation av bergvärme

Bergvärmepumpar återförsäljare

Service av bergvärmepumpar

Bergvärme rådgivning

Felsökning bergvärmepump

Reparation bergvärmepump

Laga bergvärmepump

Övriga tjänster

Kontakta oss när du behöver hjälp av professionella  bergvärme installatörer nära dig i Sundsvall.  Vi arbetar också i stort sett i hela Västernorrland. 

OBS! Adress som du ser på kartan och i sidofoten är ingen besöksadress!

Besöksadressen hittar du på startsidan. Kontakta oss så kommer vi ut till er verksamhet / villa / fritidshus och gör en komplett bedömning och lämnar offert.

Vill du komma i kontakt med gör du det enklast genom att ringa eller maila med uppgifterna i sidfoten här nedanför.

SF Rör & Värme