Värmeteknik Sundsvall – Erfaren & omtyckt vvs-entreprenör

SF Rör & Värme AB är proffs på värmeteknik & värmesystem och utför service, reparation och installationer av VVS-lösningar och värmepumpar i Sundsvall.

Vi har utökat vår verksamhet till Sundsvall efter att några uppdrag har blivit allt fler. Genom att vi har rekommenderats vidare från nöjda kunder arbetar vi nu regelbundet inom arbetsmarknadsregionen Sundsvall med omnejd samt hela Västernorrland.

Vår policy är att alltid hjälpa våra kunder på absolut bästa möjliga vis och det är såklart delaktigt i att många tycker om vårt jobb och rekommenderar vidare.

Se videon om oss för att lära dig om vår verksamhet & personal.

Anlita ett proffs till din installation av värmepump i Sundsvall

SF rör & värmes företagsbil

När du anlitar SF Rör & Värme AB till dina uppdrag inom värmeteknik och värmesystem kan du vara fullständigt säker på att du får den expertis som uppdraget kräver.

Vi är också noga med att lyssna till dina önskemål så att vi kan anpassa oss till att genomföra jobbet på bästa sätt.

Vi lägger upp våra projekt utifrån våra kunders behov, förutsättningar och önskan. Vi värdesätter bästa service, engagemang och kvalitet och lever efter dessa värden som riktlinjer för varje uppdrag.

När du kontaktar oss får du goda råd om vad som bäst passar just din fastighet eller bostad och de faktiska förutsättningarna för att få en så kostnadseffektiv och energisnål uppvärmning som möjligt.

Vi kan komma ut till er verksamhet, villa eller fritidshus och göra en komplett bedömning och lämnar offert.

Bergvärmepumpar Sundsvall

SF Rör & Värme erbjuder alla tjänster som rör bergvärme i Sundsvall. Detta innefattar bland annat service, felsökning, installation, reparation / lagning och försäljning av bergvärmepumpar. I vårt utbud hittar du bergvärmepumpar av högsta kvalité från välkända varumärken som till exempel Nibe.

 

bergvärmepumpar
installation av luftvärme

Luftvärmepumpar Sundsvall

Vi utför alla typer av installationer, service, felsökning, reparation / lagning och försäljning av luftvärmepumpar. Vi är experter på luftvärme och är välrenommerad som VVS-entreprenör, oss kan du anlita för smarta lösningar på alla dina uppvärmningsbehov. I vårt hittar du bland annat luftvärmepumpar från Panasonic.

Luft / vattenvärmepumpar Sundsvall

SF Rör & Värme AB utför alla tjänster relaterade till luft vatten värmepumpar, inklusive installation, försäljning, felsökning & service, och hjälper dig om du har några frågor.

Vi erbjuder olika varumärken på luft-vattenvärmepumpar. CTC är marknadsledande i dagsläget men Panasonic också väldigt populära alternativ. Till exempel Panasonic Aquarea som bilden visar.

Panasonic Luft/vatten värmepump
jordvärmeslinga till jordvärmepump

Jordvärmepumpar Sundsvall

SF Rör utför bland annat installation, service, försäljning och felsökning av jordvärmepumpar.  Vi erbjuder den senaste tekniken och nya material med vilka vi kan vi energieffektivisera din fastighet och med det sparar du pengar, samtidigt som du värnar om miljön.

Vanliga frågor och svar
om värmeteknik & värmepumpar i Sundsvall

Vi har samlat frågor och svar som intresserar många gällande värmeteknik och värmepumpar.
Hittar du inte svaret på din fråga kan du ringa oss så hjälper vi dig.

Varför är värmepumpar viktiga?

Värmepumpar är en miljövänlig värmekälla då driften inte orsakar några miljöfarliga utsläpp. Väljer du dessutom att driva din pump med el som är miljömärkt blir den ännu mer skonsam för miljön. Värmepumpen är också mycket driftsäker och kräver minimalt med underhåll. När du installerar en värmepump behöver du inte längre krångla med ved och pellets eller andra bränslen. Allt du behöver göra är egentligen att trycka på en knapp för att starta pumpen. Den går dessutom utmärkt att kombinera med andra värmekällor, till exempel solenergi eller en kamin.

 

Vad gör en värmepump?

Värmepumpen utvinner termisk energi från kall luft och omvandlar den till värme. Värmepumpen kan med andra ord utvinna värme även den kallaste vinterdag.

Var tillverkas CTC värmepumpar?

Köper du en värmepump från CTC får du en helt svensktillverkad värmekälla eftersom tillverkningen sker i den egna fabriken i Småland.

Vad är ett köldmedium när man pratar om värmepumpar?

Ett köldmedium i en värmepump är det ämne som används för att transportera värme. Genom att ändra köldmediets tryck kan man manipulera det och få det att koka, även i mycket låga temperaturer. När mediet kokar absorberar det värmeenergi. Man kan även genom tryckförändringar få mediet att kondensera i höga temperaturer och därmed avge värmeenergi.

Var tillverkas Nibe värmepumpar?

Nibe värmepumpar tillverkas i Sverige och har sin produktion förlagd till Markaryd i Småland. På samma plats har man också sitt huvudkontor.

Hur fungerar värmepumpar?

Man skulle kunna säga att värmepumpar fungerar ungefär som ett kylskåp. Kylskåpet drar dock ut värme från insidan och avger den till utsidan. Värmepumpen drar istället värme från den omgivande termiska energin med hjälp av en kollektorslang med brinevätska. När den termiska energin samlats in omvandlas den till värmeenergi och avges till omgivningen.

Vilka värmepumpar är bäst?

Våra rekommendationer är att alltid välja en värmepump av hög kvalitet och låta en kunnig installatör installera den. Visst finns det billigare modeller på marknaden, men investerar man i en sådan betalar man ofta i lägre driftsäkerhet och effekt. Vi erbjuder högkvalitativa värmepumpar från Nibe, Panasonic och CTC, alla väl anpassade för det nordiska klimatet.

Hur vanliga är värmepumpar?

Att välja en värmepump som värmekälla är mycket vanligt. Man beräknar faktiskt att hela 60% av alla svenska småhus har en värmepump installerad. Ökningen av installation av värmepumpar har också varit mycket kraftig de senaste åren. Man beräknar att antalet hus med en värmepump installerad har ökat med hela 50% sedan år 2009.

Vad är brinevätska när man pratar om värmepumpar?

Brinevätska består av ungefär 60% vatten och 30% etanol, en sammansättning som gör att den skyddas från frost. Vätskan cirkulerar i en så kallad kollektorslang som är nedgrävd i marken och tar upp värmeenergi från berggrund, jord, vatten och luft. När brinevätska och köldmedium möts i värmepumpen värms köldmediet upp och förångas, det vill säga skapar värmeenergi.

Var tillverkas Panasonic värmepumpar?

Panasonic tillverkar sina värmepumpar i en nybyggd fabrik i Tjeckien. Man har valt att flytta verksamheten till Europa för att bättre kunna möta europeiska regler samt för att förkorta leveranstiderna.

Bilder från installationer av värmepumpar i Sundsvall

Våra VVS-tjänster passar dig som behöver hjälp av en värmeteknik expert. SF Rör & värme är en kunnig och välrenommerad installatör av värmesystem. Det innebär att om du behöver hjälp från en trygg entreprenör & leverantör av värmepumpar i tätorten Sundsvall med dess omnejd står vi till ditt förfogande. Vår kunskap om värmeteknik gör att vi kan installera alla typer av driftsäkra och effektiva värmepumpar inklusive bergvärme, jordvärme, luft/vattenvärmepumpar och luftvärmepumpar på bästa sättet utifrån vad din situation kräver.

Förutom att vi installerar och utför service säljer vi också värmepumpar från välkända värmepumpsmärken såsom Nibe, Panasonic & CTC. Dessa värmepumpar håller hög kvalité och är energisnåla lösningar. I hemmet och på företaget är det vad som numera krävs för hållbarhet från ekonomiska och miljövänliga aspekter.

Grunderna i värmepumpar – Så funkar de olika modellerna

I den här mini grundkursen som tillhandahålls av Panasonic lär du dig lite baskunskaper om värmepumpar. Om värmeteknik är nytt för dig kan den vara till hjälp för dig. Se den som en köpguide om ger några små tips som förhoppningsvis hjälper dig att bilda dig en uppfattning om vilken uppvärmningslösning som passar för din situation. Vi rekommenderar dock att du kontaktar oss i första hand, ifall du har frågor, så får du personlig och professional rådgivning, vilket underlättar mycket i valet av värmepump.

Ring SF Rör & Värme: 0730 – 29 00 62

Installation av värmepump

Värmepump återförsäljare

Service värmepump

Värmepump rådgivning

Felsökning luft/vatten värmepump

Reparation värmepump

Laga värmepump

Övriga tjänster

Kontakta oss när du behöver hjälp med installation & service av värmepumpar i Sundsvall.  Vi arbetar också i stort sett i hela Västernorrland så hela Sundsvall omnejd faller inom vårt verksamhetsområde.

OBS! Adress som du ser på kartan och i sidofoten är ingen besöksadress!

Besöksadressen hittar du på startsidan. Kontakta oss så kommer vi ut till er verksamhet / villa / fritidshus och gör en komplett bedömning och lämnar offert.

Vill du komma i kontakt med gör du det enklast genom att ringa eller maila med uppgifterna i sidfoten här nedanför.

SF Rör & Värme